Nieuwe update HCV richtsnoer

Nieuwe update HCV richtsnoer

29-04-2019

Deze maand is er een nieuwe update vrijgekomen van het HCV Richtsnoer. De belangrijkste wijzigingen omvatten nieuwe aanbevelingen op basis van de openbaar geworden lijstprijzen van de hepatitis C middelen.

De HCV Richtsnoer commissie bestaat uit verschillende hepatitis C behandelaren uit academische en perifere ziekenhuizen door heel Nederland. De commissie is eind 2015 in het leven geroepen om een update te geven van de tot dan toe meest recente Nederlandse richtlijn uit 2014. De commissie laat zich hierin leiden door de meest recente Europese richtlijn. Eén tot meerdere keren per jaar maakt de commissie een update van de bestaande richtlijn, afhankelijk van de ontwikkelingen in het veld.

Klik hier voor de meest recente versie van het HCV Richtsnoer.