CELINE

Alle eerder uitgevoerde projecten, samen met de ontwikkeling van het Nationale Hepatitis Plan (5), hebben ervoor gezorgd dat er een landelijk retrieval project is opgezet. CELINE (afkorting voor hepatitis C eliminatie in Nederland) beoogt zo veel mogelijk lost to follow-up hepatitis C patiënten opnieuw te koppelen aan zorg. Dit wil men bereiken door laboratorium- en dossiergegevens te gebruiken. Dit project is halverwege 2018 van start gegaan en zal ongeveer 3 jaar duren. Het wordt gecoördineerd vanuit het ErasmusMC in samenwerking met het LUMC (lichtblauwe regio op de afbeelding), het AmsterdamUMC (donkerblauwe regio) in samenwerking met het UMCU (regio Noordwest Nederland) en het Radboudumc (grijze regio). Het REACH project in Utrecht (47) valt onder het CELINE project.

In de figuur ziet u welke delen van Nederland nog niet aan retrieval hebben gedaan (rood), welke gebieden in het verleden een project hebben gedaan (blauw), waar CELINE is gestart (geel) en waar CELINE is afgerond (groen).

 

Is CELINE nog niet in uw ziekenhuis gestart, maar bent u wel geïnteresseerd in dit project? Neem dan contact op via dit contactformulier.